Cumpararea produselor prezentate pe site  

 

Contractul de vanzare-cumparare avand ca obiect produsele afisate pe site se incheie in mod valabil numai prin confirmarea de catre vanzator a comenzii Utilizatorului. Limba in care se va incheia contractul la momentul achizitiei este limba romana. Prin completarea formularului de la sectiunea “comanda acum” utilizatorul interesat de produsele noastre va completa anumite câmpuri cu date privind persoana (Nume, Prenume, Adresa, CNP/CIF ,Nr Reg Com, Banca, adresa de email, numar de telefon pentru contact) adresa de livrare, adresa de facturare.  

Consumatorul va fi contactat ulterior telefonic de catre companie pentru a se discuta despre modalitatea in care se va incheia contractul, modalitatea de plata (prin colectare de la curier sau pe baza de ordin de plata sau transfer bancar), locul livrarii comenzii si orice alte detalii legate de viitorul contract. In momentul realizarii acordului de vointe, prin acceptul telefonic sau pe e-mail al consumatorului, Compania va emite contractul si factura proforma si il va trimite prin e-mail sau fax consumatorului, care va confirma prin e- mail sau fax faptul ca isi da acordul fata de continutul contractului. Compania va emite ulterior o factura care se va expedia prin curier impreuna cu contractul si produsele cumparate catre consumator. Achitarea facturii se va realiza de catre consumator prin ordin de plata , transfer bancar sau la momentul livrarii produsului/produselor prin curier, urmand ca firma de curierat sa transfere banii catre companie.  

Taxele de curierat vor fi suportate de catre cumparator. Modalitate de livrare prin curier rapid.  

Conform legislatiei din Romania consumatorul poate sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare pentru a putea returna produsele cumparate in termen de 10 zile de la cumpararea lor cu obligatia de a returna produsul intact, in ambalajul original.  

Legislatia in vigoare se aplica persoanelor fizice. Asadar, dumneavoastra aveti dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina dumneavoastra, sunt cheltuielile directe de returnare a produselor (costul transportului). Produsul returnat nu trebuie sa fie deteriorat, sa nu contina urme de utilizare, sa fie returnat in ambalajul sau original cu toate accesoriile si etichetele intacte si sa aiba asupra sa toate documentele insotitoare cu care a fost expediat. In caz contrar conform legii, se vor aplica penalitati. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de 30 de zile de la retur. Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca si produs nou ne rezervam dreptul de a percepe o taxa pentru a acoperi diferenta de pret dintre un produs nou si un produs deja utilizat sau, in cazul in care este intr-o stare ce nu ne permite re-comercializarea lui ne rezervam dreptul de a refuza produsul.

Toate aceste clauze si conditii sunt prevazute in: – Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta. – Lege nr. 51 din 21/01/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta.  

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta telefonic sau pe e-mail: office@directmotor.ro  

Înscrie-te la newsletter